Menu
Utbildning på Elmo Sweden AB i Svenljunga

Utbildning på Elmo Sweden AB i Svenljunga

Det är tidig måndag när jag styr kosan mot Svenljunga från norra Dalsland. Morgonen är strålande vacker och det känns fortfarande som sommar trots att det är mitten av september. Jag har fått uppdraget av Garveriidkareförbundet att hålla en tvådagars utbildning för medarbetarna på Sveriges fyra industriella garverier.

Elmo är världens största producent av exklusivt möbelläder. Ett intensivt miljöarbete under många år har gjort garveriet till ett av de modernaste och mest välutrustade garveriet som finns i världen. Användningen av endast skandinavisk råvara garanterar att djuren haft ett bra liv.  Det avfall som utvinns under processerna tas till vara i ett kretslopp där allt återvinns, vilket innebär att älven Nossan som förser anläggningen med vatten idag får tillbaka ett vatten som är av mycket god kvalité.

Sveriges stora garverier gör årligen återkommande utbildningsinsatser för sina medarbetare och man turas om att förlägga dessa aktiviteter hos varandra, så tillresande deltagare är ett antal medarbetare från Tärnsjö Garveri i Uppland. Denna gång handlar det om materiallära.

Läder,skinn och pälsområdet är gigantiskt och arbetar man inom en industriell verksamhet har man goda kunskaper om det man själv producerar men vet oftast väldigt lite om området som helhet.

För mej känns det mycket inspirerande att få uppdraget att under två dagar guida ett antal kunniga yrkesmänniskor inom vårt gemensamma kunskapsområde där jag står för det övergripande.

5 years, 7 months ago Kommentarer inaktiverade för Utbildning på Elmo Sweden AB i Svenljunga