Menu

Kurs på Nääs

Det är mitten av oktober och jag är på väg till Nääs Slott för att hålla en veckoslutskurs som kommer att handla om förädling av pälsskinn. I anslutning till slottet ligger Slöjdseminariet som sedan slutet av 1800 talet varit centrum för slöjd och hantverk. Idag är denna verksamhet mer aktiv än någonsin med kurser inom slöjd, byggnadsvård, konsthantverk och folklig kultur. Kurserna anordnas av Västarvet/slöjd i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum.

Tillsammans med 8 kursdeltagare ska jag ägna helgen åt att ullfärga pälskinn, göra djupdykningar i alla de detaljprovspärmar jag förfärdigat under mina år på Steneby samt självklart till att titta, prata och känna på skinn. Flera av deltagarna har egna fårbesättningar och det ska bli väldigt spännande att se deras skinn och prata om allt det som hör området till.

Att uppleva miljön på Nääs är en väldigt speciell upplevelse. Slottsmiljön, alla gamla anrika byggnader och de underbara omgivningarna ger optimala förutsättningar för både inspiration och arbetsro. Tar man också möjligheten att bo i anslutning till seminariet så är upplevelsen total.

5 years, 7 months ago Kommentarer inaktiverade för Kurs på Nääs